Baška Voda je općina u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Smještena je na središnjem dijelu hrvatske obale Jadranskoga mora, u srednjoj Dalmaciji, 48 km južno od Splita, na zapadnom dijelu Makarskog primorja, a u podnožju masiva planine Biokovo (43° 21′ sjeverne zemljopisne širine i 16° 57′ istočne zemljopisne dužine).

Nekad naselje težaka i ribara, trgovaca i pomoraca, Baška Voda je izrasla u suvremeno turističko mjesto sa svim sadržajima i obilježjima malog mediteranskog gradića.

Baška Voda nije samo sunce, čisto more i prekrasne plaže među borovima te svježi planinski zrak. Osim predivnog krajolika možete naći smještaj i kvalitetne sportske, gastronomske rekreativne i kulturne sadržaje, kao i arheološke iskopine koje datiraju iz 1-7. st., crkve Sv. Lovre i Sv. Nikole (1889), primjere Dalmatinske ruralne arhitekture, etnografski i malakološki muzej.

 

 

Panorama Baške vode iz zrakaPanorama Biokova i Baške vode iz zrakaSidro i palme na rivi u Baškoj VodiKupači na plaži uz more na makarskoj rivijeriPanorama plaža pokraj mjesta Baška Voda